Оптимизация за търсачки (SEO)

Когато един сайт е оптимизиран добре, съдържанието се чете по-лесно от Google, бързината на сайта и посещаемостта се повишават, както и ранга на самия сайт в интернет.
За да бъде един сайт наистина конкурентен, освен че трябва да е оптимизиран добре, трябва дизайнът – като визирам не само външния вид ,но и структурата на сайта да бъдат съобразени с клиентските предпочитания.

СЕО оптимизация

Защо да изберем SEO ?

Повече посетители

Чрез SEO сайтът Ви получава повече органичен трафик и съответно повече потенциални клиенти.

Таргетиран трафик

Посетителите във Вашия сайт Ви намират в Google по определени ключови думи и фрази

По-добър UX

Потребителската удовлетвореност и опита на потребителя са важна част за всяка успешна SEO стратегия

Какво е SEO оптимизацията?

Оптимизацията за търсачки или тъй нареченото SEO (SearchEngineOptimization), Оптимизация за търсещи мащини е дисциплина от интернет маркетинга, занимаваща се с оптимизирането на сайтове с цел по-добро класиране в търсачките по различни ключови думи и фрази. Тя се дели на On-page (Вътрешна: редакция на сайта) и Off-page (Външна: популяризация) оптимизация. С оптимизацията се опитваме да подобрим класирането и видимостта на сайта в търсачките

 

 

Onpage SEO

ON Page SEO (Вътрешна)

 1. Поправяме вътрешната структура на сайта Ви, за да подобрим индексирането на страниците.
 2. Оптимизиране на съдържанието в зависимост от ключовите думи, по които искате да се позиционирате (изображения, заглавия и описания, съдържание).
offpage seo

OFF Page SEO (Външна)

 1. Изграждане на линкове към сайта Ви в зависимост от Вашия бизнес. (Много е важно да бъдат създадени качествени, релевантни линкове, за да се повиши авторитета на сайта Ви в световната мрежа).
 2. Имате възможност и на платени линкове към престижни и известни сайтове.

Заяви SEO одит с -40% отстъпка

Ще направим цялостна проверка на Вашия сайт и на бизнес сектора в, който работите, ключовите думи по, които хората търсят в Google и другите търсачки. Ще анализираме силните и слабите страни на конкурентите Ви и ще изготвим за Вас списък с основи направления по, които трябва да се работи с цел по-добро позициониране в резултатите от търсене.

Заяви сега!

Едни от основните цели на оптимизацията са:

 • По-голям трафик на посетители към сайта и разбира се повече продажби. Създаване на релевантни на нишата, авторитетни връзки към сайта с висок Trust и Citation flow и подходящи anchor текстове.
 • Оптимизиране на HTML кода и съдържанието на сайта с цел подобряване на индексацията и класирането са страниците.
 • Уникализиране на заглавията, описанията, съдържанието и url адресите с цел предпазване от наказания от Google.
 • Awareness -Разшияване на обхвата на фирмата/ организацията с помощта на различни рекламни канали – социални мрежи, сайтове за обяви, букмарк сайтове, бизнес каталози коментари във форуми.

Оптимизацията дава отговор на въпросите

Оптимизацията за търсачки главно изследва какво търсят хората в интернет и как функционират търсачките. Чрез оптимизацията на сайта се опитваме да отговорим на въпросите ( търсените фрази ), по които потребителите търсят, и да им дадем максимално полезна за тях информация. Най-голямата търсачка е Google с пазарен дял от 77.82% (близо 80%) , в нея постоянно се търси различна информация чрез специфични фрази и думи. Тези фрази се наричат „ключови думи“, те имат различна честота и периодичност на търсене. Google обхожда ( прочита ), индексира и позиционира уеб страниците, разпределя ги в отделни категории според тематиката и ги оценява по специфични критерии.

Както всяка една друга бизнес дейност, така и SEO се нуждае от детайлен анализ, точно изяснени цели и планиране на дейностите. Oптимизацията трябва да бъде неизменна част от маркетинговата стратегия на всяка една фирма, която иска да стартира онлайн бизнес.

Заяви БЕЗПЛАТНА SEO консултация от тук!

Споделете с наш какъв е Вашият бизнес, ние ще Ви консултираме БЕЗПЛАТНО, какво би било най-доброто решение така, че сайта Ви да генерира повече трафик.

Заяви консултация!

SEO Анализ

Google Analytics

Анализът включва: проучване на конкурентните сайтове, техните линк профили, авторитета им в интернет и предвиждане на действията и намеренията им.

Към анализа се включва ON-page технически анализ за грешки в сайта на клиента и проучване на ключовите думи, по които ще се оптимизира той, както и степента на конкурентност на тези ключови думи в бизнес нишата, за която ще се оптимизира уеб сайтът.

Анализ на факторите, влияещи върху класирането. Отчасти към неконтролируемите фактори може да спадне OFF-page оптимизацията или тъй нареченият „линк билдинг“- изграждането на връзки. Всеки един създаден линк към уеб сайт е един вид препоръка за другия сайт.

Преди да се пристъпи към планирането, трябва да бъдат изяснени целите, за които ще се оптимизира сайтът. Какво искаме да постигнем ? – повече продажби, повече известност. Когато се поставят целите, се изясняват стъпките и оперативните задачи, свързани с дейността по оптимизацията. Планирането на дейностите малко или много улесняват последващите действия по оптимизацията. Планът следва ясно определени стъпки.

Етапи на SEO оптимизацията:

1. Детайлен SEO одит на сайта. Той се състои от:

  • Технически SEO анализ – достъпност на страниците от ботовете, проверка на индексацията на страниците, скорост за зареждане на сайта и други.
  • Структура и архитектура на сайта (ONsite)
  • Структура на страниците и менютата (ONpage)
  • Влияние на външни фактори (OFFpage)
  • Проучване за ключови думи
  • Анализ на конкуренцията и SWOT анализ, наситеност на пазара.

2. Създаване на цялостна SEO стратегия и имплементирането и към общия маркетингов план на фирмата.

  • Създаване на стратегическа контент маркетинг стратегия
  • Поправяне на вътрешни проблеми по сайта от SEO одита
  • Анализ на потребителите и сегментиране на пазара
  • Brand awareness и PR стратегия за подобряване или утвърждаване имиджа на фирмата.
  • Маркетинг в социалните мрежи – представяне на продуктите ви на точната аудитория в точното време

3. Стратегия за създаване и печелене на връзки към сайта Ви и изчистване на “лошите”.

  • Създаване на релевантни на Вашия бизнес връзки
  • Създаване на връзки от авторитетни сайтове (онлайн вестници и списания )
  • Изчистване на лошите линкове към вашия сайт ( сайтове от казина, сайтове на сексуална тематика и други )

4. Анализ, измерване и мониторинг

  • Детайлен анализ на промените в класирането и ефективността от оптимизацията
  • KPI ( Key Performance Indicator ) – брой лийдове и продажби, брой впечетления на потребителите в социалните мрежи, брой записвания, регистрации, абонаменти и други

Портфолио със SEO проекти

Какво Ви дава SEO оптимизацията:

Намират Ви по-лесно в Google.

Посещаемостта на сайта Ви се увеличава.

Подобрява авторитета на вашия бранд.

Какво Ви гарантираме ние:

Комуникация 100%
Лоялност и доверие 100%
Отговорност към работата 100%

Цени за SEO

SEO Старт

250лв. / мес.
 • 1. Базисен SEO одит на сайта ( OnPage, Onsite и OffPage )
 • 2. Анализ на конкуренцията
 • 3. За бизнес ниши с ниска конкуренция
 • 4. Месечен копирайтинг + линкбилдинг
 • 5. Месечни отчети на свършената работа

SEO Премиум

350лв. / мес.
 • 1. Базисен SEO одит на сайта ( OnPage, Onsite и OffPage )
 • 2. Анализ на конкуренцията
 • 3. За бизнес ниши с ниска конкуренция
 • 4. За бизнес ниши от средна до висока конкуренция
 • 5. Контент маркетинг стратегия , месечен копирайтинг + линкбилдинг
 • 6. Локална оптимизация
 • 7. Месечни отчети на свършената работа
 • 8.Анализи, измервания и мониторинг

9 важни точки за качествена SEO оптимизация на сайт за 2020 - 2021г.

Щом сте попаднали точно на този текст, значи вие познавате динамичния свят на SEO оптимизацията и сте разбрали, че винаги трябва да сте актуални в начина, по-който използвате тази услуга във ваша полза. Според нас 2020 година заслужи своето внимание, с качествено нов подход към различните категории, в които SEO се реализира за вашия Интернет маркетинг. На фона на динамичната година се откроиха 9 сектора, които са ключови в SEO оптимизацията.

 1. Архитектурните основи на сайта, за по-сигурно потребителско разполагане. Не бихте си позволили сайт, който да не е построен според съвременните изисквания за прегледност на съдържанието. Поставете заглавието и темата пред очите на потребителите и не ги замеряйте директно с реклами. Направете сайта подходящ за мобилни устройства, подредете съдържанието йерархично и изведете правилната скорост на работа в сайта. Google следи все повече и отчита неизползваните места на сайта. Анализирайте и преподредете.
 2. Ключови думи – избор и обзор. Сигурно този термин ви е омръзнал, но за успешно SEO, правилният подбор, изборът на ключовите думи и ползването на Google планировката са точните стъпки. Една ключова дума, трябва да покрива цяла страница от сайта ви. Не се свенете и да открадвате по ключова дума, две от конкуренцията – чрез Google инструментариума. Правете постоянен обзор на новите и необходими думи.
 3. Заглавие. Ключова дума или фраза в заглавието, това е тайната – и никакви излишни стоп частици на речта.
 4. Мета описание. Всяка фраза в малкия текст, чрез който се представяте може да отключи механизма за повече интерес към сайта. Затова продължавайте с правилното ползване на ключовете.
 5. Съдържание (контент). Тук можем да отделим най-много думи, за това, което следва да направите за качествена SEO оптимизация. Съдържанието е вкусът, без който нищо не можеда се случи. Използвайте ключовите думи, още в началото, повтаряйте ги в естествен ритъм. Бъдете креативни и използвайте богатството на езика, чрез LSI ключови думи. Не забравяйте видео, фотографии, анимации, бъдете интересни не само за вашите клиенти. Имайте вътрешни връзки и link building към най-авторитетните сайтове по темата. Актуализирайте съдържанието. Качеството ще ви изведе до невиждани висоти. Комуникирайте с други като вас, за повече обмен на информацията. Бъдете съдържателни до мозъка на костите си и използвайте инструментите в Google за по-добро съдържание.
 6. Google Webmaster Tool. Използвайте Google като предпоследна и последна проверка; за грешки, за анализ на параметрите свързани с търсенето, с впечатленията, с реалния интерес; за карта на сайта, така че да проверите всяко кътче от вашия сайт
 7. Google Analytics. Не може без анализ и статистически данни на маркетинг кампанията. Това е най-лесния и бърз начин да реагирате на динамиката на процесите засягащи вашата ниша и вашия сайт.
 8. Link Building. Няма как да останете без този инструмент за създаване на връзки. Изграждайте ги смело, в контакт с авторитетни линкове и домейни, ако не сте сигурни използвайте Ahrefs Site Explorer или Mjestic. Връзките в текста свързан със съдържанието са задължителни. Използвайте всички инструменти за Link Building, които увеличават шанса за класиране в Google и респективно намаляват риска от санкции. Правете много и разнообразни връзки и ограничете ниско качествените такива. Правете постоянен мониторинг на връзките, за да не се окаже, че ви използват за негативна SEO кампания от конкуренцията.
 9. Социалните мрежи. Те са за десерт. Не са толкова важни за крайното класиране, но осигуряват видимост на вашите продукти/стоки/услуги, респективно уебсайт. Нека бутоните на социалните медии да се навъртат на видими места, за лесно и бързо споделяне. Чрез тях вие показвате лицето на бизнеса си, а това повишава доверието сред потенциалните потребители.