8 важни стъпки за оптимизиране на страница

SEO оптимизацията е ключов момент за развитието на бизнесите онлайн – колкото по-напред сте в Google, толкова повече посещения ще има сайта Ви. Но това определено не е лек процес, който всеки има умения и време да прави. То е комбинация от различни техники, обвързани  както технологично, така и маркетингово.

Ще Ви представим няколко основни стъпки, през които трябва да минете, когато правите SEO оптимизация на страница.

  1. Внимателно използване на ключови думи – включете в страницата си ключови думи, характерни за бизнеса Ви. Иначе казано думите, с които потребителите наистина търсят, за да намерят бизнеса Ви.
  2. Уникално съдържание – ако искате Вашата страница да се приема добре от Google, то тя трябва да има стойност за потребителите, а не поредната копирана страница от чужд източник. Търсачките следят дублираното съдържание, затова проверявайте с инструменти степента на плагиазъм.
  3. Оптимизирани изображения – не качвайте големи снимки от над 300 KB. Това може да забави скоростта на сайта Ви, ако имате много изображения.
  4. Title, Meta, Alt description – Когато потребител търси Вашите продукти в търсачката първото, което ще види, са именно заглавието и описанието на страницата. Alt описанията от друга страна показват на ботовете какво има на дадено изображение.
  5. Headlines – Опорните точки на страницата ги маркирайте като H1,H2…H Тази техника помага за четимостта на страницата и отличава най-важното.
  6. Направете custom url. Не оставяйте url адреса, както е зададен от платформата Ви или само с цифри. Направете url-a, който описва страницата и съдържа ключовата дума на страницата.
  7. Добавяйте anchor текстове – просто казано това е текст с линк. Добавяйте вътрешни и външни връзки към страницата си.
  8. Използвайте социалните мрежи за разпространение на съдържанието Ви. Влиянието на социалните мрежи все повече се разраства и повечето професионални SEO оптимизатори не ги подминават. Споделяйте съдържанието си в социалните мрежи, където са потребителите Ви – Facebook, Twitter, Linkedin, Instragram, Reddit, Pinterest. Google + е много интересна платформа, която Google определено забелязва – все пак е негово творение.

Съвет от нас: Не слагайте множество линкове към други страници – достатъчни са 1-2 линка, а след стотния търсачката не придава важност. SEO оптимизацията е постояннен процес, затова не го правете еднократно.

Това са само 8 от важните стъпки за оптимизиране на страница. Има още много фактори и техники за челно класиране в търсачките, а ако нямате ресурса и познанията може да наемете агенция за SEO оптимизация, която да го направи на добра цена.

Вашият коментар