Изясняване на някои неясноти относно SEO и маркетинговите стратегии за социалните медии

Всеки ще се съгласи, че мрежата е еволюирала и се е развила неимоверно, което създава благодатни условия за разработване на нови стратегии за SEO оптимизация за търсещи машин и маркетинг в социалните мрежи до такава степен, че същите се превръщат в почти органична форма на живот. Да, истина е че официално социалните медии са превзели сцената, предвид гъвкавата си и многостранна архитектура, както и защото дават възможност на хората да се свързват помежду си и да маркетират по-ефективно бизнеса си, но това не означава, че SEO оптимизацията трябва да се игнорира или да се приема за даденост.SEO и SEM

SEO и маркетингът чрез социалните мрежи, които в комбинация постигат невероятни резултати, се превърнаха в нова игрална площадка за технически грамотни интернет маркетьори и предприемачи. Попадал съм на множество уеб сайтове и блогове, и изглежда много хора са станали жертва на идеята, че SEO оптимизацията е мъртва и единственият активен фокус е върху маркетинга чрез социалните мрежи. Вярно е, че след прочитане на множество разнообразни статии за използването на социалните медии като маркетингов инструмент, това може да бъде много ефективен метод, който да донесе голям трафик, но ако развивате собствен уеб сайт, не би трябвало да забравяте да поддържате фокуса си и върху двата метода в маркетинговия ви арсенал.
Как търсещите машини класират страници и защо е нужно да внимавате.

Когато става въпрoс за оптимизация на сайт то да запомним как търсещите машини изпълняват функцията си. Изглежда много хора забравят, че търсещите машини класират страници, НЕ сайтове. Осъзнаването на този важен момент е от ключово значение и твърде често остава извън обхвата на вниманието ни, когато сме заети с оптимизирането на страниците си.
Алгоритмите се обновяват периодично, поради което все още е важно да внимаваме как оптимизираме отделните страници и за кои ключови думи. Разбира се вече се употребява „персонализирано търсене”, което се явява дори още по-добра причина да таргетираме по-ефективно ключовите си думи, с цел извличане на максимални резултати, а и за храна на паяците. Виждате че маркетингът в социалните медии се грижи за изграждането на тази част от пъзела, касаеща общността, докато SEO оптимизацията на сайт все още се занимава с обработване и анализиране на данни, резултати и ключови думи.

Фокус-мокус, фокус, фокус

Разковничето в комбинирането на SЕО оптимизацията на сайта и маркетинга чрез социални мрежи лежи в прецизно таргетирани кампании, които са тясно фокусирани върху нашия демографски пазар. Това което бихте искали да избегнете, е да организирате съвършена кампания в социалните мрежи и когато потенциален нов клиент попадне на страницата ви и да я намери нетаргетирана и с неуместно съдържание. Смисълът тук е, че хората са поумнели в ползването на търсещите машини и социалните мрежи. Масовият потребител неусетно е развил подсъзнателно „блокиране” и „банерна слепота” към повечето маркетингови техники, предвид което е наложително възприемането на поведение на по-тясно фокусиране върху таргетирани, оптимизирани по ключови думи целеви страници, добро съдържание и силно общо чувство, докато изграждате своята „племенна група”.

Вашият коментар