Контент маркетинг + SEO

Каква е силата на маркетинга на съдържанието (контент маркетинга) и как да го използваме

Идеята за маркетинг на съдържанието не е нещо ново и иновативно, но помага на много хора да поддържат контакт с потенциалните си клиенти. Истината е, че качественото съдържание не само създава ценно доверие от страна на потребителите, но и спомага за по-добро класиране в търсачките като Гугъл. Важно е да се поддържа постоянно един уебсайт чрез подновяване на информацията и публикуване на интересни новини.

Вижте повече за:  Структура на съдържанието и Onpage факторите за сео оптимизация

контент маркетинг

Маркетингът на съдържанието е широкообхватна област от онлайн маркетинга, която обединява в себе си създаването на текст, видео, аудио, изображения. Основна му идея е да привлече вниманието и да предостави полезна информация, с цел да предизвика действие от страна на потребителя, носещо съответна облага. Като цяло маркетингът на съдържанието трябва да бъде насочен към читателите, а не толкова към търсещите машини, продуктите и рекламата . Няма хора, които да искат да четат текст пълен с ключови думи и никакъв реален смисъл. Хората вече са си изградили защитни функции срещу натрапчивата реклама и могат много добре да различат полезната от безполезната информация.

За да има ефект контент маркетингът, трябва да бъде пресметнато много добре съотношението между полезна информация и рекламна натрапчивост, за да не се предизвика обратен ефект. Хубава е да се използват изображения, инфографики, видеа. Те задържат хората в сайта Ви и има по-голяма вероятност да споделят и харесат публикацията ви.

Наблюдаваме постоянен опит на фирмите да продадат нещо, като не концентрират вниманието си върху потребителя, а само върху печалбата. Контент маркетингът е мостът между потребностите на потребителя и предлаганата услуга от страна на бизнеса.

Предимства

Популярността на контент маркетинга се разраства много интензивно. Интеграцията на контент маркетинговите инструменти в различните маркетингови канали като: социални мрежи, имейл бюлетини и различни статии за блогове, повлияват положително върху потребителското поведение, склонността им за покупка и ангажираност към бранда. Известна техника, използвана в контент маретинга, са когнитивните послания (използването на слогани, рекламни послания, ключови фрази), които да засягат определен кръг от хора с еднотипни характеристики, поведение и начин на живот. Удовлетворението от създаденото съдържание създава невидима връзка между потребителя и фирмата.

Писане на текст (Копирайтинг) за SEO

Обикновено за написването на съдържание се наемат текстописци или така наречените „копирайтъри“, които оформят съдържанието според заданието на рекламиста. Ако предварително се проучи пазарът и се анализират ключовите фрази, може по-лесно да се оптимизира съдържанието за тези фрази, за да може по-лесно да се класира статията в Google по ключовите думи, които сме избрали.

В текста могат да бъдат използвани различни рекламни „кукички“, които да засилят вниманието и ангажираността на читателя. Така се увеличава престоят на потребителя в уебсайта или времето, което е отделил на публикацията.

SEO оптимизация от Брандино

Вашият коментар