Бизнес идеи за 2017г.

Бизнес идеи за новата 2017 година.бизнес-идеи

Продължаващият ръст в IT сектора определя развитието на голяма част от индустриите в глобалната мрежа и дава картбланш на много предприемачи да развиват различни по важност тясно специализирани услуги в полза и улеснение на големите и малките бизнеси. В световен мащаб се наблюдава тенденция към все по-интензивно сътрудничество между традиционните и дигиталните, интерактивни техники за бизнес.

Идеи за бизнес? Кои професии/бизнеси ще са най-търсени през 2016г.

• Онлайн магазин

Имаш стоки, които искаш да продаваш? Имаш възможността да продаваш 24/7 по целият свят. Развитието в софтуерната индустрия улеснява по максимален начин онлайн търговците посредством онлайн приложения за разплащане, доставка, следене на продажбите и постоянен мониторинг на тенденциите. Колкото по-голям е обсега Ви на продажби, толкова по-големи са Вашите приходи.

• Личен треньор

Персонален треньор и диетолог са все по-популярни и търсени професии. Имаш прекалено много ангажименти и нямаш време да ходиш на фитнес? В такъв случай имаш възможността да се консултираш онлайн или по социалните мрежи. Създават се групи по здравословно хранене, хора споделят опит за постиженията си.

• Лайф коуч за личностно развитие

Ако искаш да помагаш на другите да открият потенциала в себе си, можеш да станеш онлайн лайф коуч. Можете да извършвате онлайн консултации дори с хора на хиляди километри от вас. Можете да изпращате ценни съвети и да публикувате интересни видеа, както и да провеждате онлайн курсове за личностно развитие.

• Партньорски програми – Афилиейт

Афилиейт маркетингът е област в онлайн маркетинга, където много хора правят пари. Афилиейт рекламите се поставят в сайта Ви и когато някой кликне на тях и отиде в сайта на Ваш партньор, и направи покупка – вие получавате пари. За този вид бизнес е важно да постигнете колкото се може повече трафик към сайта си. Веднъж изградена бизнес ниша, от която да имате постоянен трафик към Вашия сайт, Ви гарантира регулярни приходи от този вид партньорство.

• Продажба на ръчно изработени изделия и сувенири

Ако обичаш да твориш и да създаваш произведения на изкуството? Можеш да се възползваш от възможностите, които ти дава интернет. Пазарът е отворен за всичко и за всеки, хората харесват различни неща и имат различни предпочитания и нужди. Можете да продавате в Ebay, Etsy и междувременно да работите това, което Ви доставя удоволствие.

• Ebay продажбен асистент ( Drop Shipping )

Продаваш неща, без да има нужда да ги купуваш или да ги съхраняваш в складове. От Вас се изисква само да ръководите продажбите, доставките и комуникацията с клиентите, като в замяна получавате процент като партньор.

• Маркетинг

Ако имате познания в интернет маркетинга, можете да ги използвате в полза на друг бизнес. Можете да предлагате B2B услуги като SEO, PPC , SEM в полза на бизнеса, където и да е по света. Не е необходимо да имате физически офис за извършването на този тип дейности.

• Писател или „по-модерното“ Копирайтър

Ако пишете добре и имате нюх към читателите, можете да стартирате бизнес като копирайтър. Бизнесът постоянно търси хора, които да пишат интересно и интригуващо съдържание за различни блогове, форуми, прес релийзи в медиите или електронни книги, които да лицензирате и продавате в интернет.

• Стани ментор

Ако си професионалист в дадена сфера, можеш да споделяш знанията и опита си в интернет срещу заплащане. Преди няколко години навлезе като термин и у нас думата „Уебинар“ или онлайн семинар в реално време. Това е много удобно средство за комуникация, което спестява много време и средства.

• Виртуален асистент

Ако преди си бил секретар или административен секретар на бюро по 8ч. на ден? Вече имаш възможността да станеш виртуален асистент, като извършваш същите си дейности дистанционно като пестиш много време и ресурси. Можеш да работиш като аутсорсинг асистент по различни проекти от поддръжка и организация на бизнес кореспонденция до отговаряне на запитвания по телефона.

Други бизнес идеи за актуални сфери на дейност.

• Уеб дизайн консултант

През последните години със засилване на онлайн търговията се засили и търсенето на уеб дивелъпъри и по-специално Magento Developers. Много онлайн магазини у нас са с остарял HTML код, не са адаптивни, не са функционални, което поражда проблеми при интеграцията на някой SEO и уеб стандарти. Дизайнерите много добре трябва да работят в комбина със SEO и маркетинговите експерти, за да се получи един функционален, красив и продаващ онлайн магазин.

Франчайзинг бизнес

Франчайзинга не е нова сфера на бизнес, но у нас се усети голям напредък в тази област последните 10г. с навлизането на големи търговски марки на пазара, това предразположи за развитието на този вид бизнес у нас. Едни от първите франчайзодатели у нас са Кока Кола, Макдоналдс и KFC.
• Фотограф

Все повече и повече се търсят професионални фотографи и специалисти по видеообработка и мултимедиа. Видео клиповете са едни от най-бързо развиващите се комуникационни средства през последните няколко години и тенденциите за развите в тази сфера са към драстично увеличаване на процента в глобален мащаб.

3D технологиите

Вече не са нещо ново, но в комбинация с 3D принтиращите машини стават един генератор на нови идеи и революционни технологични иновации, които променят из основи мирогледа ни. Вижте повече за страхотната идея на Kinneir Dufort

Дрон технологиите

Представете си какъв би бил резултатът от внедряването на дрон технологиите в жизнената ни среда, от гледна точка на промишленият дизайн и решаването на определени битови проблеми.

Всички бизнес идеи са съгласувани с настоящите тенденции за развитие в бизнес маркосредата.

Виж още интересни идеи за бизнес в http://hebros.eu/